Το Εννιάχρονο Σχολείο “Πνοή Αγάπης” ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος οραματίστηκε για το αγαπημένο του Ποίμνιο ένα σχολείο, που θα παρείχε στους μαθητές του πέρα από την άριστη μόρφωση, τη χριστιανική αγωγή της ψυχής.

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στεγαζόταν τιμιοςΣταυροςSmallεντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Καθώς όμως ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξανόταν, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατο ρυθμό, έτσι, αναπτύχθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο (Σεπτέμβριος 2012).

Το σύγχρονο φροντισμένο κτίριό του δεσπόζει επιβλητικά πλάι στο νεόκτιστο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου προσφέροντας ομορφιά και εκπληκτική θέα. Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους μαθητές άνεση χώρου, ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

Το Εννιάχρονο Σχολείο «Πνοή Αγάπης» υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση τριπλό στόχο:

  • τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής με τις μαθητικές Θείες Λειτουργίες, αλλά και τη γενικότερη ακούραστη καθοδήγηση και ενίσχυση των παιδιών, ώστε να φτιάξουν προσωπικότητες ελεύθερες, δυνατές, αισιόδοξες, καλλιεργημένες, με πίστη στο Θεό και αγάπη στην πατρίδα.
  • -τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, που υλοποιούνται με τη διδακτική υποστήριξη έμπειρου, καταρτισμένου, διαρκώς επιμορφούμενου και υπεύθυνα επιλεγμένου προσωπικού, που αξιοποιεί σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
  • την άσκηση του σώματος με τη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές, τους παραδοσιακούς χορούς αλλά και την κατασκηνωτική ζωή που προσφέρεται στους μαθητές κατά τους θερινούς μήνες στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Γλυκομίλι. Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η διδασκαλία ταυτόχρονα δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του ελληνικού και του αλβανικού. Παρέχεται, λοιπόν, άμεσα η δυνατότητα στο μαθητή να επιλέξει είτε το ελληνικό είτε το αλβανικό τμήμα της τάξης που του αναλογεί.
  • Επιλέγει το διδακτικό του προσωπικό συνεκτιμώντας την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος του.
  • Προσφέρει στους μαθητές εμπλουτισμένο πρόγραμμα σπουδών.
  • Βελτιώνει τις διδακτικές μεθόδους και προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης.
  • Υιοθετεί και υποστηρίζει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Εξασφαλίζει την μεταφορά των μαθητών.
  • Στοχεύει παράλληλα και στην ψυχική καλλιέργεια των παιδιών, την οποία και θεωρεί αναγκαιότερη από την στείρα μόρφωση.

Έγνοια του Εννιάχρονου Σχολείου «Πνοή Αγάπης» αποτελεί και η ενθάρρυνση, υποστήριξη και παιδαγωγική βοήθεια προς τους γονείς, που επιτυγχάνονται με Παιδαγωγικές ομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πάγια πολιτική του Σχολείου μας, η οποία στηρίζεται στον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του, είναι τα προσιτά δίδακτρα που υπηρετούν από τη στιγμή της ίδρυσής του την άποψη ότι «το άριστο δεν πρέπει να είναι απαραίτητα και ακριβό».